Oficjalne stanowisko ws. stadniny na Wawrzkowiźnie

• 18.06.2020, 12:08
  • Redakcja lokalna.news
Oficjalne stanowisko ws. stadniny na Wawrzkowiźnie
Stanowisko zarządu spółki Elbest w związku z zaistniałą sytuacją związaną z utrzymaniem stadniny koni w Ośrodku Wawrzkowizna prezentuje się następująco:

Chcąc uszanować tradycję i przywiązanie mieszkańców regionu do stadniny na Wawrzkowiźnie, Zarząd Spółki Elbest podjął decyzję o pozostawieniu koni w Ośrodku. Działalność hippiczna na terenie Ośrodka Wawrzkowizna będzie kontynuowana. Za zaistniałą sytuację przepraszamy wszystkich mieszkańców.

Planowane wczoraj wieczorem przewiezienie zwierząt do stajni Łódzkiego Klubu Jeździeckiego związane było z kwestią optymalizacji kosztów prowadzonej działalności, z jednoczesnym założeniem, że konie będą miały zapewnione odpowiednie warunki i profesjonalną opiekę.

Zarząd Elbest Sp. z o.o.

Redakcja lokalna.news

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu "Twoja Telewizja Lokalna Bełchatów - Piotr Samsik" z siedzibą w Bełchatowie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu.
A.G.
A.G. 18.06.2020, 13:33
Uwazam, że na warunki jakie maja do dyspozycji instruktorzy i opiekunowie koni,wszystkie zwierzeta w Osrodku maja bardzo dobre życie. Bzdurą i oszczerstwem jest zarzucanie ludziom od lat dbajacym o jak najlepsze warunki dla tych zwierzat, reagującym blyskawicznie na wszelkie ich niedyspozycje. Mam okazje obserwowac rozwoj tej dzialalnisci od prawie 30 lat i zawsze konie wawrzkowiźniane byly tam traktowane bardzo dobrze. Jezeli chodzi o warunki lokalowe- stajenne, to wszyscy wiemy, ze potrzebne sa inwestycje w tej kwestii. Samo sie nie zrobi nic.Od tego sa sluzby zarządcze, które powinny sie zastanowic i jeszcze raz przeliczyc oplacalnosc tej dzialalnosci, biorac pod rozwage takze jej wplyw na porzychody z innych osrodkowych uslug. Nie bedzie koni- nie bedzie gosci i klientow w ośrodku, ktorzy beda zostawiac swoje pieniadze korzystajac z innych uslug. Jest to jeden z nielicznych osrodkow w naszym wojewodztwie, ktory ma tak nie wykorzystany potencjał.

Pozostałe