Wyjaśniła się przyszłość GKSu. Oficjalne oświadczenie klubu

• 16.06.2020, 16:19
  • Redakcja lokalna.news
Wyjaśniła się przyszłość GKSu. Oficjalne oświadczenie klubu fot. amielczarski.com
We wtorek 16 czerwca w jednej z bełchatowskich kancelarii odbyło się zgodnie z przyjętym terminarzem zwykłe walne zgromadzenie akcjonariuszy GKS „Bełchatów” S.A. Została na nim podjęta kluczowa decyzja dla dalszego istnienia klubu.

Podczas zgromadzenia akcjonariusze przyjęli sprawozdanie finansowe Spółki za rok obrotowy 2019, udzielili absolutorium dla jednoosobowego Zarządu oraz członków rady nadzorczej, a co najważniejsze przyjęli uchwałę o dalszym istnieniu GKS „Bełchatów” S.A.

Dzisiejsze decyzje nie tylko ucinają spekulacje o rzekomym planie złożenia wniosku o upadłość klubu, ale dają umocowanie do kontynuowania wdrażania opracowanego planu restrukturyzacji a przede wszystkim dalszego uczestnictwa w rozgrywkach Fortuna 1 Ligi i walki o utrzymanie na zapleczu PKO Ekstraklasy - czytamy w oficjalnym oświadczeniu przedstawionym przez klub.

Nie wiadomo jednak jak będzie wyglądać wprowadzanie "opracowanego planu restrukturyzacji" i co de facto się w klubie zmieni. Jasnym jest jednak, że walka o utrzymanie będzie trwała do samego końca. W ostatnim meczu przełamaliśmy niekorzystną passę i nie tylko udało nam się strzelić bramkę na własnym stadionie, ale i wygrać trudne spotkanie, co jest bardzo optymistycznym znakiem na przyszłość.

Redakcja lokalna.news

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu "Twoja Telewizja Lokalna Bełchatów - Piotr Samsik" z siedzibą w Bełchatowie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu.

Pozostałe