piątek, 29 marca 2024 10:10
Musisz to zobaczyć!

Wyjaśniła się przyszłość GKSu. Oficjalne oświadczenie klubu

We wtorek 16 czerwca w jednej z bełchatowskich kancelarii odbyło się zgodnie z przyjętym terminarzem zwykłe walne zgromadzenie akcjonariuszy GKS „Bełchatów” S.A. Została na nim podjęta kluczowa decyzja dla dalszego istnienia klubu.
Wyjaśniła się przyszłość GKSu. Oficjalne oświadczenie klubu

Autor: fot. amielczarski.com

Podczas zgromadzenia akcjonariusze przyjęli sprawozdanie finansowe Spółki za rok obrotowy 2019, udzielili absolutorium dla jednoosobowego Zarządu oraz członków rady nadzorczej, a co najważniejsze przyjęli uchwałę o dalszym istnieniu GKS „Bełchatów” S.A.

Dzisiejsze decyzje nie tylko ucinają spekulacje o rzekomym planie złożenia wniosku o upadłość klubu, ale dają umocowanie do kontynuowania wdrażania opracowanego planu restrukturyzacji a przede wszystkim dalszego uczestnictwa w rozgrywkach Fortuna 1 Ligi i walki o utrzymanie na zapleczu PKO Ekstraklasy - czytamy w oficjalnym oświadczeniu przedstawionym przez klub.

Nie wiadomo jednak jak będzie wyglądać wprowadzanie "opracowanego planu restrukturyzacji" i co de facto się w klubie zmieni. Jasnym jest jednak, że walka o utrzymanie będzie trwała do samego końca. W ostatnim meczu przełamaliśmy niekorzystną passę i nie tylko udało nam się strzelić bramkę na własnym stadionie, ale i wygrać trudne spotkanie, co jest bardzo optymistycznym znakiem na przyszłość.

Podziel się
Oceń